residència d’avis al carmel 2011

residència d’avis, centre de dia i centre d’assistència primària al Carmel, Barcelona
curs de projectes, 2011

altersheim, versammlungs- und medizinisches versorgungszentrum im Carmel-viertel, barcelona

home for the elderly, day care center and primary care center in el Carmel, Barcelona

les traces i les escletxes sobre Barcelona de la configuració actual del turó del Carmel condicionen des de bon inici un projecte que acaba sent de nou una escletxa i una configuració de límits maclada al terreny.
el complex programa s’articula des de l’accés en planta soterrani i pati central en planta zero, possibilitant la màxima dimensió dels espais comuns.
els patis interiors (de llum, d’accés, de pas, de so) es maclen amb la coberta de potents nervis de formigó armat i acabat superior ceràmic per dotar de continuïtat i marcatge d’espais a tota la planta.
és l’estructura la que marca tots els compassos dels espais i és aquesta la que també creix o decreix en íntima continuïtat amb el programa.

die richtlinien und die sich über barcelona öffnenden spalten der heutigen gestaltung der carmel-hügel sind von anfang an ein grosser einfluss auf ein projekt, das seinerseits wieder eine spalte und eine neue mit dem ort verbundene grenze wird.
vom eingangsbereich im untergeschoss und vom patio im erdgeschoss ausgehend organisiert sich das vielschichtige programm. damit erreicht man eine flächenmaximierung der gemeinsamen räume.
die innenhöfe (als licht- oder tonquellen, eingangsbereiche, durchgänge) veschmelzen sich mit dem dach, das aus potenten betonträgern besteht und mit keramik bedeckt wird, um dem grundriss kontinuität und gleichzeitig ausdruck geben zu können.
die struktur ist also, wer den rhythmus der räume bestimmt und in engem zusammenhang mit dem programm wächst oder abnimmt.

the traces and the gaps over Barcelona sobre Barcelona condicionate from the very beginning a project which ends being a gap again and a configuration of limits merged with the terrain.
the complexity of the program is articulated through the access located at the basement and the central courtyard at ground zero, obtaining the maximum dimension of the common spaces.
inner courtyards (for light, access, passing and sound) merge themselves with the strong and concrete nerves of the deck to provide continuity and space marks on the floor.
is this structure holding the deck the one which marks the compasses of the spaces and the one which increases or decreases in close continuity with the program.